Dacă ajungeţi la Sovata, nu rataţi singurul lac helioterm din Europa!

Data publicării:
lacul ursu wikipedia

La aproximativ 60 de kilometri de Târgu Mureş, la poalele Munţilor Gurghiu şi Harghita, se află renumita staţiune Sovata. Perla Sovatei este Lacul Ursu.

Zeci de mii de turişti ajung în fiecare sezon la Lacul Ursu din Sovata, iar dacă media pe zi este de aproximativ 1500 de turişti, au fost şi zile în care 4000 de persoane veneau aici.

Lacul, datorită apei extrem de sărate, prezintă şi un efect geotermal rar, iar nămolul depus pe fund este extrem de eficient în boli dermatologice şi reumatice.

La Lacul Ursu se pot trata şi bolnavii care suferă de psoriazis.

Deşi părea un mit, o serie de probleme ginecologice care duc la scăderea infertilităţii sunt tratate cu succes la baza de tratament de la Sovata, cu ajutorul nămolului şi al apei sărate. De altfel, pe vremea regimului comunist, staţiunea era recomandată drept ...fabrica de copii.

Biletul de intrare la Lacul Ursu costă 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii şi pensionari. În ceea ce priveşte locurile de cazare, turiştii au la dispoziţie mai multe variante, de la pensiuni, la hoteluri de patru stele.

Staţiunea Sovata este recunoscută la nivel european încă din anul 1850.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri