Dracula aduce bani. Castelul Bran a înregistrat încasări de aproape 400.000 de euro în trei luni

Data publicării:
castelul bran mfax

Mitul contelui bate infrastructura. Este probabil, cea mai bună explicaţie pentru creşterea semnificativă a numărului de turişti, dintre care două treimi sunt străini. Şi asta, în condiţiile în care drumul spre castel este ciuruit de gropi. Numărul mare de turişti le-a adus încasări pe măsură celor de la castel. Aproximativ 385.000 de euro au fost încasaţi doar din vânzarea biletelor de intrare în primele 3 luni ale acestui an.

Veniţi din toate colţurile lumii, fie din curiozitate, fie pentru a vedea peisajele de munte din zona Bran-Moieciu, turiştii rămân de fiecare dată încântaţi.

„Locuiesc în Norvegia şi am venit cu un grup de colegi aici, să le arăt frumuseţile Transilvaniei! Sunt super încântaţi!”, spune un turist.

Locul va fi şi mai îmbietor, odată cu reabilitarea casei de ceai a Reginei Maria. Ridicată în anii '20 ai secolului trecut, cabana în care regina îşi primea oaspeţii va fi transformată în cafenea pentru cei care caută relaxare la poalele castelului. Aproximativ 300.000 de euro vor fi investiţi în restaurarea construcţiei. Lucrările sunt pe cale să înceapă.

Am pierdut ceva vreme şi din cauza condiţiilor meteo, avem în dosar deja de două săptămâni autorizaţia de construire”, explică Alexandru Prişcu - directorul Muzeului „Castelul Bran”.

Până la castel şi istorie, te loveşti de problemele actualităţii. Drumul Naţional care urcă la castel nu mai fost reparat de 10 ani.

Singurele lucrări care s-au făcut aici sunt de plombare, însă îngheţul de peste iarnă şi ploile fac ca peticele să dispară repede, lăsând la vedere gropile şi denivelările din asfalt.

În fiecare an, Primăria Bran alocă un buget de aproximativ 100.000 de euro pentru reabilitarea trotuarelor din comună şi pentru îngroparea reţelelor de utilităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri