Magia Crăciunului la Budapesta

Data publicării:
TARG

Nu mai puțin de trei târguri de Crăciun îi întâmpină pe turiştii care ajung zilele acestea la Budapesta. Două, cele mai mari, sunt chiar în buricul târgului, pe cea mai importantă stradă din capitala Ungariei, Vaczi.

Miile de beculeţe, mirosul de vin fiert care se împletește cu cel de kurtos kalacs îi dau de știre oricărui vizitator că e aproape de atmosfera de sărbătoare. 150 de cabane din lemn decorate ca în poveşti, vă aşteaptă cu minunății ungurești și nu numai.

Pe lângă turta dulce pe care o găsiţi aici în diferite forme şi arome, la târgul de Crăciun de la Budapesta veti găsi si celebrul kurtos kalacs, vin fiert, ceai şi decoraţiuni specifice Crăciunului.

Un pahar de vin fiert costa 600 de forinți, cam 9 lei, în timp ce un ceai fierbinte, cu măr si scorțișoară costă 3 lei. 

Târgul de Craciun din piața Vorosmarty este dominat de un imens brad împodobit, în jurul caruia au loc spectacole de dansuri și cântece de sarbatori. Acum 6 ani, publicația engleză "Sunday Sun" l-a desemnat "cel mai frumos târg din Europa". Organizatorii sunt convinși că vor primi și în acest an acest titlu. Zilnic, mii de turiști vin aici din toate colțurile lumii.

La câteva strazi distanță este alt târg, amenajat în fața bazilicii Sfântul Ștefan. Înaltă de 65 de metri, cu 42 de gondole, roata din Budapesta este cea mai mare din Europa. O plimbare de 12 minute costa 2400 de forinți, adică 35 de lei. Pretenţioşii au la dispoziţie o cabină VIP, cu banchete de piele, televizor şi şampanie. Totul costă 100 de euro pentru patru oameni. 

Odată ajunşi în vârf veţi vedea Budapesta noaptea şi asta înseamnă cele mai importante şi frumoase obiective turistice de aici. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri