Orașul în formă de stea

Data publicării:
palmanova

Fortificaţiile de acest gen au fost proiectate şi construite de veneţieni în 1593 şi sunt considerate de necucerit. Palmanova este un exemplu de arhitectură militară renascentistă.

Sistemul iniţial de apărare al oraşului era format din trei ziduri cu metereze mari şi mici, înconjurate de un şanţ. Ulterior, structura a fost completată cu alte nouă ziduri.

După ce Napoleon a reuşit să cucerească Palmanova, a decis să mai ridice încă un cerc de apărare în afara oraşului. Iar ulterior, când habsburgii au ajuns la conducerea urbei, au continuat să dezvolte construcţiile făcute în scop de protejare militară.

Piazza Grande este locul central din Palmanova, iar catedrala de aici merită să fie vizitată. Ridicată în secolul al 17-lea, clădirea are un interior larg, fără coloane. Se pot observa dintr-o privire cele patru altare laterale, orga, altarul principal şi amvonul suspendat. Vitraliile sunt pictate pe sticlă de Veneţia şi acestea sunt destul de diferite de restul celor din alte biserici italiene.

Din Piaţa Mare se ramifică şase străzi separate. La colţul fiecăreia dintre ele sunt statui ale guvernatorilor veneţieni care au condus oraşul de-a lungul secolelor.

Palmanova, oraşul în formă de stea proiectat de arhitectul Vicenzo Scamozzi, pare perfect. Iar faima sa mondială este dată tocmai de aspectul său mai puţin obişnuit pentru o cetate fortificată.

Şi nici nu aveţi nevoie de foarte mulţi bani dacă vreţi să vizitaţi un loc unic, înscris pe lista de patrimoniu a UNESCO.

Iată costurile esenţiale pentru călătoria până în micul oraş din nordul Italiei:

- bilet de avion Bucureşti-Veneţia: 240 - 650 euro

- bilet de autobuz Veneţia-Palmanova: 23euro

- camera hotel: 70 -150 euro

- masa pentru doua persoane: 25 euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri