Profilul turistului român: trei vacanțe de 350 de euro pe an

Data publicării:
turisti aeroport

Vacanţele scurte, eventual în extrasezon, sunt din ce în ce mai populare printre români. I-au convins ofertele bune ale companiilor, aşa că tot mai mulţi aplică o strategie simplă pentru a profita de ele: lipesc de un weekend alte câteva zile libere. Un bilet de avion poate costa chiar şi 20 de euro, dacă este cumpărat cu trei luni înainte de data plecării.

„Din România pleacă mult mai multe zboruri, inclusiv low cost, spre destinații spre care până acum 2-3 ani nu aveam acces decât prin curse cu escală sau foarte costisitoare”, spune Cristian Pitulice, reprezentantul unei agenţii de turism.

În medie, turiştii români merg în două astfel de vacanţe scurte într-un an, potrivit studiului făcut de agenţia de turism. Cele mai căutate destinaţii sunt Londra şi Paris, unde călătorii se cazează, în general, la hoteluri de 3 stele cu mic dejun inclus. Preţul unui pachet cu 3 nopţi de cazare este în jur de 350 de euro.

Pentru vacanţa de vară, în top sunt destinaţii precum insulele Zakynthos sau Lefkada din Grecia ori Ibiza din Spania.

Cei mai mulţi închiriază vile, alături de prieteni, aşa încât costurile finale sunt mai mici.

„Sunt destinații de aventură, vorbim de închirieri de mașini dacă mergem pe insule sau de scutere. Dacă mergem prin Grecia putem practica raftingul, sunt locații în care putem merge pentru snorkeling sau să înotăm cu delfinii”, spune Răzvan Pascu, consultant în turism.

La nivel mondial, statisticile arată că 20% dintre turişti sunt tineri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri