România caută turiști în India, Turcia și Rusia

Data publicării:
Bucegi-Sfinx romania trave fotografie 19 07 2015

Primul spot de promovare va rula în Turcia, din octombrie. Autorităţile investesc un sfert de milion de euro în ţara în care sute de mii de români îşi petrec vacanţele, în speranţa că turcii ne vor întoarce vizita.

Mirela Matichescu, preşedinte Autoritatea Naţională pentru Turism: Avem o linie directă de avion din Istanbul către Mihail Kogălniceanu, aeroportul din Constanţa. Sunt linii directe Istanbul-Bucureşti.

Tot în lunile următoare Grădina din Carpaţi va fi cunoscută şi în Abu Dhabi, Rusia, Israel şi chiar India.

Traian Bădulescu, consultant în turism: India este o ţară complexă cu peste un miliard de locuitori, din care mulţi indieni călătoresc. Sunt şi foarte mulţi oameni şi cu bani.

Unii indieni vin chiar şi fără promovare turistică la noi, aşa că autorităţile sunt optimiste.

„Nu am auzit prea multe despre România. Tot ce ştiu este că se află în Europa, am auzit de vampirul Dracula”, spune un turist din India.

România nu a reuşit să îşi creeze o imagine turistică în ultimii 25 de ani, deşi are locuri de o frumuseţe răpitoare. Dacă nu ar fi fost Prinţul Charles, puţină lume ar fi auzit de ţara noastră. A lipsit o idee coerentă de promovare. Am vândut de-a valma „Eterna şi fascinanta Românie", „România, mereu surprinzătoare" şi Dracula. Străinii au rămas cu imaginea unei ţări uitată de vremuri.

Cristina Pipias: Avem cereri ale chinezilor care vor să vină aici şi să viziteze obiectivele legate de comunism şi epoca Nicolae Ceauşescu.

Guvernul nu a făcut prea mult ca să atragă turişti şi să sufle praful de pe imaginea României. Bugetul pentru promovarea externă este 110.000 de euro anul acesta. Nici banii europeni nu ne-au interesat. 70 de milioane de euro am avut la dispoziţie în intervalul care se încheie în decembrie, dar nu am folosit nici jumătate.

Numărul turiştilor străini care au venit în România a crescut constant în ultimii 5 ani, dar nu a reuşit să treacă de două milioane pe an. De trei ori mai puţini decât în Bulgaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri