Stockholm, "Veneţia Nordului" - 100 de muzee, peste o mie de restaurante

Data publicării:
stockholm

 

(Foto: Facebook)

Stockholm este oraşul cu aproape 800.000 de locuitori, dar cu milioane de turişti care vin pentru a respira aerul curat al Nordului.

Pentru turistul român, distanţa până la Stockholm este destul de mare şi poate fi acoperită cel mai rapid cu avionul. O călătorie costă între 188 şi 198 de euro, cu escală la Amsterdam sau Zurich. Cazarea în Stockholm este destul de accesibilă. Preţurile variază de la 51 de euro, pentru un hotel de 2 stele, până la 260 de euro pentru o cameră de cinci stele.

Stockholm este renumit pentru numeroasele muzee, aproximativ 100. Cel mai faimos este Muzeul Naţional, unde găsiţi o colecţie de 16.000 de tablouri şi peste 30.000 de obiecte de artă. Un alt muzeu important este cel de Artă Modernă, unde sunt expuse opere de Picasso şi Salvador Dalí. De la artă modernă puteţi trece la muzică modernă şi atunci trebuie să vizitaţi muzeul Abba, recent deschis în capitala Suediei şi dedicat trupei pop care a dominat anii 70 şi 80.

Una din atracţiile oraşului este clădirea Primăriei care găzduieşte banchetul la decernarea Premiilor Nobel. Nu trebuie să rataţi nici vizitarea Palatului Regal, clădire aflată pe lista patrimoniului UNESCO, şi să asistaţi la ceremonia de schimbare a gărzii. Plimbaţi-vă pe străzile vechi şi descoperiţi magazinele cu suveniruri sau restaurantele şi terasele unde puteţi savura o bere suedeză. Încercaţi şi o plimbare cu vaporaşul pe canalele din oraş, de la o insulă la alta.

Pentru cei mai mici, dar nu numai, este un parc de distracţie unde se pot experimenta senzaţii tari, mai ales în montaigne russe.

Iar o seară în capitala Suediei se poate încheia în unul din cele peste o mie de restaurante, cu diverse specificuri, de la tradiţional nordic, la francez, italian sau asiatic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri