VIDEO. Călătorie în Ținutul Zimbrilor

Data publicării:
zimbri

Rodion este cel mai bătrân zimbru din rezervaţie. Născut în 1998, cântărește o tonă și are un metru 80 inaltime.

Aici e un nucleu de şase zimbri plus un pui, la momentul actual. Care sunt, să zicem, zimbri pentru turişti. În sensul că, vine turistul, vede ce anume înseamnă zimbru, îl simte, e aproape de el”, spune Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ.

Zimbrii sunt de altfel principala atracţie. „Din ani '70, de când au fost aduşi prima dată din Polonia, reprezintă un punct continuu de atracţie al Grădinii Zoologice. Alături de zimbri, mai sunt specii de cerbi comuni, cerbi lopătari, urs, vulpe şi o serie de păsăreturi”, explică Lucian Cozma.

Rezervaţia de zimbri şi fauna carpatină „Dragoş Vodă" e un loc foarte atractiv pentru mulţi turişti, în special copii.

Turistul trebuie să ştie că dacă şi-a cumpărat bilet pentru Grădina Zoologică poate să viziteze şi Administraţia Parcului Natural Vânători - Neamţ. Pentru asta există chiar un traseu care face legătură între cele două şi durează 20 de minute de mers pe jos. Odată ajunşi în zonă, turiştii sunt îndrumaţi să facă o plimbare pe pasarela suspendată.

Parcul Natural Vânători Neamţ se remarcă şi prin faptul că zimbrul se găseşte aici în trei stări: în stare de captivitate în Grădina Zoologică „Dragoş Vodă, în stare de semilibertate, aici în zona centrului de vizitare, unde într-un ţarc de 180 de hectare se găsesc 17 exemplare, dar şi în libertate.

Turiștii pot vizita și muzeul, o căsuță plină de istorie și jocuri cu și despre zimbri. Vizita începe în sala de educație ecologică, o sală specială pentru cei mici.

În momentul de faţă rezervaţia reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Neamţ, fiind totodată una dintre cele mai mari din Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri