Vacanța pe cont propriu, cea mai ieftină variantă

Data publicării:
turisti aeroport

Călătorii de „profesie” ştiu care sunt cele mai bune destinaţii de vacanţă şi le organizează din timp, mai ales dacă vor să se plimbe prin toată lumea cu bani puţini.

Familia Stoica petrece, în fiecare an, o săptămână la fiul din Olanda, după care porneşte într-o aventură cu trenul prin Europa.

„Noi am mers pe cont propriu, ne facem programul, ne luam bilete din timp de pe Internet și ne-a costat puțin”, spune Luminița Stoica.

Famila Stoica nu e un caz aparte. Tot mai mulţi români aleg să vadă Europa din vagonul unui tren sau dintr-o maşină închiriată, pentru a economisi bani.

Vacanțele nu sunt ieftine. Îți iei mancare cu tine, mai iei o familie și împarți și condusul și benzina”, explică Adrian Mitroi, analist economic.

În al doilea rând, turiştii cu experienţă ştiu că e bine să închirieze un apartament sau să se cazeze la localnici, nu într-o cameră de hotel.

Adina are 20 de ani şi pleacă în Grecia anul acesta. Un sejur de șapte zile costă în mod obişnuit 600 de euro, dacă este cumpărat prin agenţie. Hotelul este de 3 stele, iar micul dejun este inclus. „Pe cont propriu, ajungem la aproape 500 de euro”, spune Adina. Însă preţul mic nu este singurul avantaj. „Acum vrem să mergem să vizităm ce vrem noi”, explică tânăra.

Totuşi, sunt mici trucuri la care trebuie să fii atent. Poți plăti cu aproape 100 de euro mai puțin dacă îți faci vacanța pe cont propriu. Obții un preț bun la cazare, însă e posibil să pierzi bani când vine vorba despre prețul biletelor de avion. Așa că cel mai bine ar fi să le cumperi în timpul săptămânii.

Pentru cei care nu vor să piardă vremea căutând cele mai bune oferte, vacanţa prin agenţie rămâne cea mai bună variantă, dar şi mai scumpă.

„E mai conforabil, nu trebuie să caut oferte, bookinguri, face agenția totul pentru mine”, explică un tânăr.

Nu am timp, mereu mă duc la agenție, mi se pare mai simplu. Ca preț, destul de scump”, spune o tânără.

Potrivit unui studiu, jumătate dintre cei pleacă în vacanţă în această vară merg în Grecia, Spania sau Italia şi au de gând să cheltuiască cel mult 2.000 de lei. Iar 10% dintre ei merg în vacanţă cu avionul.

Exemple

Vacanţă Salonic:

- Pe cont propriu: 477 euro

- Pachet agenţie 590 de euro

Vacanţă în Italia

- Pe cont propriu: 586 de eruo

- Prin agenţie: 670 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri