Noul centru turistic din Predeal, construit peste drum de cel vechi

Data publicării:
predeal 1

Lucrările la noul centru de informare turistică din Predeal au durat şase luni.

La nici 20 de metri de clădirea Gării din Predeal a funcţionat vechiul centru de informare turistică. Primăria l-a închis în 2013 şi a construit peste drum, de la zero, centrul nou, pentru care a cheltuit jumătate de milion de lei şi a pus la dispoziţie terenul.

Primăria Predeal a plătit numai 2% din costul proiectului. Restul banilor sunt din fonduri europene.

„Peste drum este un centru de informare turistică executat din banii localităţii, cu eforturi deosebite şi care, timp de câţiva anişori a funcţionat destul de bine. Apoi a fost închis, ca ineficient. Mă întreb şi eu, ca simplu cetăţean: dacă acela e ineficient, ăsta-i eficient?” spune un localnic.

"Trebuia să-l repună pe ăsta pe funcţie, dar nu mai luau banii. Deci dacă-l puneau pe ăsta înapoi, banii nu-i mai luau, se duceau în altă parte," este de părere un altul.

Odată cu centrul turistic, autorităţile au lansat şi un portal, predeal.ro, unde pot fi găsite informaţii despre hotelurile, pensiunile şi restaurantele din staţiune.

Este o zonă ușor accesabilă și turistul se poate informa mai repede, centrul pe care l-am avut era cu accesul din zona gării,” explică Liviu Cocoş, primar Predeal.

Potrivit autorităţilor locale, sezonul de iarnă 2015 - 2016 este unul din cele mai păguboase din ultimii ani. A fost puţină zăpadă şi atât de cald încât administratorii pârtiilor nu au putut nici măcar să folosească instalaţiile de zăpadă artificială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri