Roma permite accesul turiştilor în zona Domus Aurea, fosta reşedinţa a împăratului Nero

Data publicării:
300px-Statue Domus Aurea

 

"Am cheltuit 12 milioane de euro în ultimii patru ani pentru a accelera lucrările şi a restaura clădirea şi am decis să redeschidem Domus Aurea, dar sub forma unui şantier", a explicat Mariarosaria Barbera, reprezentantă a departamentului pentru bunuri arheologice din Roma, potrivit Mediafax.

Începând de duminică şi doar pe bază de rezervare, situl arheologic va putea fi vizitat de grupuri de maximum 25 de persoane, însoţite de arheologi şi istorici de artă care vor fi ghizii turiştilor.

Nero, iubitor şi promotor al culturii, artei şi arhitecturii, a remodelat complet centrul Romei, construind proiectul său faraonic reprezentat de Domus Aurea, o structură complexă care ocupa colina Palatină, colina Oppio, zona în care acum se află Colosseumul şi din care, în prezent, sunt cunoscute doar 150 de părţi.

Municipalitatea şi ministerul italian al Culturii încearcă să reducă bugetul de 31 de milioane de euro, bani necesari pe parcursul următorilor patru ani pentru achiziţionarea serviciilor indispensabile pentru redeschiderea în regim normal a sitului arheologic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri