500 de noi locuri de muncă la o fabrică de componente auto din Codlea

Data publicării:
INAUGURARE PONTA

Cele două noi hale de producție au fost inaugurate astăzi în prezența premierului Victor Ponta, a ministrului Muncii și a ambasadorului Germaniei la București. Fabrica există în Codlea de 12 ani, și avea peste 1.000 de angajați. Astăzi, producția a fost extinsă, la fel și numărul locurilor de muncă. Astfel că pentru aceste hale s-au făcut 500 de noi angajări.

"Valoarea investiției este de 50 de milioane de euro, asta înseamnând clădirea cu dotări tehnice, inclusiv utilajele care sunt deja pe poziție", spune Marius Șurani - directorul companiei.

Fabrica produce componente interne pentru mașini, brand-uri de lux. În România mai are încă cinci filiale, iar numărul total al angajaților se ridică la 15.000 în toată țara. Tocmai acest lucru, numărul mare de locuri de muncă generate, i-a făcut pe mai marii țării să vină la inaugurarea noilor hale de producție.

"Este genul de companie pe care orice țară și orice Guvern și-o dorește să fie prezentă din niște motive foarte simple. În primul rând investiții consistente, multe milioane de euro pe termen mediu și lung, crearea de locuri de muncă. În al treilea rând, sigur, o companie care întotdeauna își plătește taxele și impozitele", a declarat Victor Ponta - primul ministru al României.

Fabrica de la Codlea produce componente auto pentru 28 de modele de mașini premium. În total, 40.000 de piese ies săptămânal pe poarta fabricii, toate, la standarde de calitate superioară.

Noile hale inaugurate astăzi se întind pe o suprafață de aproximativ 25.000 de metri pătrați, echivalentul a patru terenuri de fotbal.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri