A început bacalureatul de toamnă

Data publicării:
BACU-1

Prima probă a sesiunii de toamnă a început bine pentru candidaţi şi asta pentru că, spun absovenţii, subiectele nu au fost deloc grele şi că le-a fost simplu să obţină calificativul experimentat. Cei mai mulţi dintre candidaţi nu au susţinut examenul în vară, pentru că au rămas corigenţi la diferite materii. Cu toate acestea, ei speră ca subiectele din această sesiune să fie uşoare şi să îşi poată obţine mult râvnita diplomă de bacalaureat.

" A fost foarte uşor. Mi-a picat un subiect jurnalistic. M-am descurcat foarte bine, am luat experiementat ", a spus un elev.

" Ce fel de text a fost, idei cu ce am rămas şi ce părere am despre mutarea adolescenţilor în altă localitate. Şi am obţinut experimentat ", povesteşte un alt elev. 

" A fost destul de uşor, puţin emoţionant pentru că nu am mai făcut asta până acum, e prima dată şi sper să mă descurc şi la celelalte probe ", adaugă o elevă.

La sesiunea de toamnă a bacalaureatului, în Braşov s-au înscris 1.272 de candidaţi.

" Ei de obicei sunt amestecaţi. În primul rând la acest examen vin elevii care nu au promovat examenul în sesiunea de vară, saă cărora nu le-a ieşit media 6 per ansamblu, apoi sunt elvii care sunt declaraţi corigenţi la sfârşitul anului şcolar şi elevi din alte promoţii ", spune Victor Vijoli - inspector şcolar adjunct, ISJ Braşov. 

Evaluarea orală a competenţelor lingistice în limba română şi maternă continuă şi mâine. Tot mâine începe şi proba orală a competenţelor lingivistice într-o limbă de circulaţie internaţională, urmată de cea a competenţelor digitale pe 21 şi 22 august. Din 25 august încep probele scrise, cu prima probă la limba şi literatura română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri