Autocar răsturnat în judeţul Sibiu. Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa în urma accidentului

Data publicării:
ACCIDENT

Autocarul a derapat pe șoseaua umedă şi s-a oprit în şanţ. Doi bărbați au murit în urma accidentului. Drumul a fost fără probleme până la ieşirea de pe autostradă, în judeţul Sibiu. Şoferul a încercat să evite o maşină care vira la stânga, însă autocarul a derapat pe șoseaua udă. S-a răsturnat și a alunecat mai bine de 30 de metri, apoi s-a oprit în șanț. "Eu am ieşit prin geam. M-a scos cineva. A bătut cu un ciocănel şi am ieşit", a declarat unul dintre pasageri

"De la Roma şi până aici, numai doi şoferi au condus. Doi şoferi. Şi n-au dormit absolut deloc. Absolut deloc. Nu-i posibil.", a povestit un alt călător

Accidentul a avut loc pe Drumul Național 1, la doar câțiva kilometri de Sibiu.

"Șoferul autocarului nu a păstrat o distanță de siguranță suficientă față de un autovehicul care circula în fața sa și care intenționa să schimbe direcția de mers către stânga. A pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile", Bogdan Maxim - Biroul Drumuri Naționale Sibiu.

În urma accidentului, doi bărbați au murit. A fost nevoie ca echipajele de descarcerare să îi scoată pe cei doi dintre scaunele autocarului. Alte șapte persoane, printre care și un copil de 5 ani au ajuns la trei dintre spitalele din Sibiu.

"Doi pacienți au venit cu fracturi urâte, unul la nivelul femurului și unul la nivelul humerusului. Cel cu humerusul este în prezent în sala de operație. Prin eforturile colegilor ortopezi, probabil că va fi stabilizat în următoarea oră. Celelalte patru cazuri, prin echipa noastră de resuscitare și de tratament chirurgical au fost stabilizate", precizează dr. Constantin Roşca - șeful UPU Sibiu. 

În urma accidentului, circulaţia atât pe autostradă, cât şi pe Drumul Naţional 1, s-a desfăşurat cu dificultate, aproape toată ziua.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri