Barieră doborâtă, spre platoul Babele

Data publicării:
BARIERA BETA 270813
Din articol

 

Potrivit legislației de mediu, accesul motorizat spre platou este interzis. Cele trei indicatoare, care le interzic şoferilor accesul cu maşina între Babele şi Piatra Arsă, sunt, însă, complet ignorate, în special de cei cu maşinile de teren, care pot străbate cu uşurinţă un drum forestier. Ba mai mult, oamenii sunt supăraţi că tronsonul nu este amenajat aşa cum trebuie ca să poată circula pe aici în siguranţă.

Bariera, care interzicea accesul către Platoul Babele, a fost smulsă, iar şoferii trec cu maşinile şi pe drumul neasfaltat. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. 

"S-a primit o sesizare cu privire la distrugerea barierei de acces, care face legătura între DJ713 şi releul Coştila. În acest moment, politiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, acestea sunt continuate pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere penală", Raluca Florescu - purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa

Împotriva celor care intră cu maşina în aria protejată Parcul Natural Bucegi, autorităţile spun că nu pot lua măsuri pentru că, deocamdată, acest tronson nu este clasificat corespunzător de către Administraţia Drumurilor.

În această săptămână, conducerea Parcului Natural Bucegi va monta o nouă barieră pentru a limita accesul spre Platoul Babele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri