Braşovul, în topul programului POR. Peste 58% din fondurile europene au ajuns în regiunea centru

Data publicării:
TOP POR

Directorul general ADR centru, primarul oraşului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mihai Veştea şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov au făcut mai multe vizite pe teren pentru a vedea cum şi pentru ce au fost alocate fondurile Regio în zona metropolitană Braşov. Printre vizitele făcute s-au numărat cele de la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale, un centru de afaceri din Ghimbav şi terminalele staţiilor RAT. Acestea sunt unele dintre cele mai importante proiecte realizate cu finanţare nerambursabilă.

"În acest moment o treime din proiecte sunt finalizate, urmând ca până la 31 decembrie 2015 să fie finalizate şi celelalte proiecte. Rata de absobţie este destul de bună la nivelul regiunii, de peste 58%. Închidem undeva în jur de 60% în acest moment", a spus Simion Creţu - director general ADR Centru.

Din anul 2007 şi până în prezent, la nivelul judeţului Braşov au fost finanţate 122 de proiecte din 308 depuse, cu o valoare totală de 241,6 milioane de euro. Până acum au fost finalizate 71 de proiecte, iar celelalte sunt în curs de finalizare până la sfârşitul anului 2015. Printre proiecte se numără reabilitarea a peste 10 km de străzi, două centre istorice, construirea unei clădiri cu locuinţe sociale, reabilitarea a patru unităţi de învăţământ şi două campusuri. Autorităţile locale au în vedere finalizarea pasajului de la Micşunica.

"Gândim acel pasaj suprateran la care am lucrat până acum ca şi proiect şi avem proiectul finalizat ca şi elaborare. Un pasaj suprateran. Are o valoare foarte mare şi care răspunde unei necesităţi privind infrastructura rutieră", a spus George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov, PNL.

Toate proiectele trebuie duse la bun sfârşit până la finele anului 2015, pentru că altfel banii primiţi din fondurile europene trebuie înapoiaţi, iar continuarea lucrărilor se face din bugetul local.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri