Cetatea Braşovului, evaluată de primărie

Data publicării:
CETATE VO

Printre cei interesaţi de preluarea obiectivului este şi Primăria Braşov. Acţionariatul societăţii administrative evaluase iniţial cetatea la 5,2 milioane de euro, însă preţul propus în luna iulie 2013 a fost considerat exagerat de către municipalitate. Astfel, autoritățile locale fac în prezent o evaluare proprie a monumentului după care vor decide dacă Cetatea Braşov va putea fi cumpărată de primărie.

Reprezentanţii companiei care deţin în prezent obiectivul spun că vor aştepta răspunsul autorităților brașovene până la sfârşitul acestei veri. În caz contrar, intenţionează să o închidă pentru că aduce foarte multe pierderi, din moment ce fluxul de turişti este destul de scăzut.

Aro a cerut un preţ, iar Consiliul Local a rămas să facă propriile evaluări. Acesta va trebui să acceseze fonduri europene ca să o poată renova, pentru că nu are bani. Din acest motiv, noi vrem să facem un schimb cu Consiliul Local şi să ne de parţial bani şi parţial active, parcări, terenuri... până ajungem la valoarea de evaluare”, a afirmat directorul SIF Transilvania, cel care administrează monumentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri