"Crosul Inimii", la Braşov

Data publicării:
CROS INIMA

250 de elevi din şase şcoli din oraş şi în jur de 50 de părinţi au răspuns cu toţii chemării la mişcare pentru sănătate.

"Vreau să arăt lumii că pot să alerg şi că trebuie să facă sport ca să se menţină sănătoşi", spune un participant.

"Soacra mea are ceva probleme de sănătate şi mă gândesc că e mai bine să faci mişcare din timp, să nu ai probleme mai târziu. Este foarte bine pentru sănătate, mişcare, se mai întâlnesc, ne cunoaştem şi noi părinţii mai bine", spune alt participant.

După ce şi-au făcut încălzirea, primii care s-au aliniat la start au fost copiii din clasele I-IV, care au alergat la două categorii: fetele şi băieţii.

Cursa nu a fost una uşoară, dar miza a fost mare, aşa că micii atleţi au dat tot ce au putut ca să fie un bun exemplu. Alisia este unul dintre cei mai tineri participanţi. Asta nu a împiedicat-o, însă, să termine cursa pe locul întâi.

"A fost destul de grea cursa, pentru că m-au durut gambele şi am avut probleme cu ele în ultimul timp", spune Alisia.

Fie că au vrut să îşi depăşească limitele, să se menţină în formă sau să se elibereze de stres, participanţii la cros au avut şi un scop comun: să convingă cât mai mulţi oameni că sportul este cel mai bun medicament pentru prevenirea afecţiunilor şi bolilor cardiovasculare.

"La ora actuală, la 30 de minute se întâmplă un inafrct miocardic în România, iar prin mişcare se poate reduce numărul acestor infarcte miocardice. Practic, fiecare dintre noi, dacă facem 30 de minute de sport, reducem numărul evenimentelor cardiovasculare", spune dr. Cristian Falup - organizator.

Potrivit statisticilor, şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările bolilor cardiovasculare.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri