Drum plin de gropi, între Ardeal şi Moldova

Data publicării:
DRUM COVASNA

Chiar dacă limita de viteză la intrarea în Târgu Secuiesc este de 50 de km/h, şoferii nu pot conduce cu mai mult de 10 km/h. Cozile interminabile de maşini sunt un lucru obişnuit în această zonă şi nici nu este de mirare că şoferii pur şi simplu îşi pierd cumpătul.

"Bine, domn'le, că Rovinietă ne iau, păi uitaţi ce drumuri, astea-s drumuri? Foarte prost, foarte rău (n.r. se cicruclă)! Uitaţi, aici mi-am rupt arcul, data trecută am venit încărcat, greu şi aici l-am rupt!", spune un şofer.

"Zilnic se defectează ceva!", spune alt şofer.

La ieşirea din oraş, înspre judeţul Bacău, situaţia nu este cu mult mai bună. Şoferii trebuie să facă slalom printre gropi dacă vor să scape cu maşinile întregi.

 Lucrurile nu stau mai bine nici în centrul oraşului, unde, din cauza unor lucrări la reţeaua la utilităţi, o bucată din asfalt, zona destinată parcării, a fost decupată. În gropi nu s-a pus decât pământ, care din cauza ploilor şi a greutăţii maşinilor, s-a surpat.

DN11 traversează municipiul Târgu Secuiesc pe o porţiune de aproximativ patru kilometri. Întreţinerea acestui tronson revine în grija autorităţilor locale. Până acum, spune actualul primar, nu s-au găsit bani pentru reabilitarea drumului, ci doar pentru plombări. Primăria Târgu Secuiesc are un buget anual de 17 milioane de lei. Lucrările la acest tronson de drum au fost estimate la 16 milioane de lei.

"Ar trebui să se gândească, cei de mai sus, că aceste investiţii nu pot fi întreţinute în mod calitativ şi normal de către municipiu, aici ar trebui să intervină Guvernul să ne ajute!", spune Bokor Tibor, primar Târgu Secuiesc.

Tot pe DN11, între localităţile Ozun şi Chichiş, gropile apar ca ciupercile după ploaie, chiar dacă acest tronson nu este în administrarea autorităţilor locale, ci a CNADNR.

Reporter: Sorina Secelean / Imagine: Zoltan Munteanu-Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri