Elev bătut în toaleta instituţiei

Data publicării:
BATAIE ELEV

Doi elevi de la Școala Regina Maria din Sibiu, una dintre cele mai renumite din oraș, s-au îmbrâncit în curte, după un schimb de cuvinte jignitoare. Unul dintre băieți i-a tras colegului său și o palmă peste cap, fără să știe că acesta suferise o operație pe creier. Elevul lovit și-a sunat imediat fratele, în vârstă de 22 de ani, angajat la o bancă cu sediul în clădirea învecinată. În doar câteva minute, fratele mai mare și-a părăsit biroul și a intrat val-vârtej în școală, fără ca nimeni să-l poată opri.

Tânărul l-a împins pe băiatul de 12 ani în toaleta școlii, după ce l-a obligat să deschidă ușa cu capul. I-a aplicat mai multe lovituri, până când ceilalți copii au alertat profesorii. Copilul a ajuns la spital cu un traumatism cranio-facial prin agresiune. S-au făcut consulturile necesare iar medicii au decis că nu este nevoie de spitalizare.

Prima măsură impusă, în urma acestui incident, a fost interzicerea accesului părinților în școală. Toți sunt nevoiți să își aștepte acum copiii la poartă.

"Să interzică accesul oricărui adult, în școală. Doar, mă rog, pe intrarea principală și am înțeles cu buletinul, cu datele de identitate lăsate la poartă", spune un părinte.

Școala în care care a avut loc bătaia nu are un paznic și nici nu poate angaja unul, pentru că acest post nu există în organigramă. Singura soluție, spune conducerea instituției, este să angajeze un gardian privat, însă din banii părinților. Nu ar fi prima dată când s-ar recurge la această soluție.

"Va fi convocat Consiliul Părinților, prin care le vom cere acestora o întărire a securității acestei instituții, prin angajarea unui gardian", decalră Laura Zotică, directorul şcolii "Regina Maria". 

În urma acestui incident, Inspectoratul Școlar Județean a dat ordin ca în toate şcolile din judeţ să nu mai intre nimeni, în afară de profesori şi elevi. Tânărul de 22 de ani care a încercat să-și răzbune fratele este, acum, cercetat penal pentru loviri și alte violențe asupra unui minor și riscă să stea câțiva ani după gratii.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri