Elevii, la cârma Prefecturii Braşov

Data publicării:
ELEVI PREFECTURA

Ionuţ Luca, elev în clasa a 11-a la Colegiul Naţional Grigore Moisil a condus astăzi şedinţa de lucru la Prefectură. Pentru câteva ore, tânărul s-a aflat la conducerea instituţiei şi a analizat ordinea de zi chiar din fotoliul de prefect.

"Am aflat că prefectul trebuie să fie deschis faţă de oameni, nu este doar ca un simplu angajat public care lucrează doar în birou şi doar cu acte. Trebuie să încerce să găsească echilibru între ceea ce înseamnă respectarea legii şi ceea ce înseamnă doleanţele cetăţeanului", spune Ionuţ Luca, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov.

La fel ca Ionuţ şi alţi elevi braşoveni au văzut îndeaproape care sunt atribuţiile membrilor prefecturii şi cum funcţionaeză această instituţie.

"Am aflat în primul rând regulile de ordine internă ale Instituţiei Prefectului deoarece am învăţat cum ar veni în ce constă treaba de prefect nu doar privit din interior ci şi din exterior", povesteşte un alt elev.

Pe lângă regulile de bună funcţionare ale insituţiei prefectului, elevii au aflat şi cum se organizează activităţile celorlalte instituţii subordonate acesteia.

Ziua petrecută de elevi la prefectură s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Job Shadowing Day", derulat de conducerea Prefecturii Braşov în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri