Garduri electrice pentru urşi şi mistreţi 

Data publicării:
GARDURI ELECTRICE

Gardurile au fost deja montate în pădurile din Sântimbru. Aici, numai anul trecut au fost înregistrate 15 plângeri la primărie, din partea sătenilor, care spun că urşii şi mistreţii le-au distrus culturile.

„Am avut mai multe plângeri de la cetăţeni, de la proprietarii terenurilor cu pagubele făcute de animalele sălbatice“  Kencse Elod - primar Sântimbru 

Gardurile electrice au rolul de a speria animalele şi nu reprezintă un mare pericol pentru om. Cel mai mare avantaj spun oamenii este, că locuitorii din sat nu vor trebui să plătească în plus la factura de curent.

„Este alimentat cu panouri soalre, deci nu se mai pune problema curentului electric sau încărcării acumulatoarelor, care alimentează în general gardurile electrice“ Farkas Attila - preşedinte Asociaţia Proprietarilor de Terenuri Agricole

Localnicii spun că iniţiativa este binevenită, mai ales că s-au săturat să muncească în zadar. Specialiştii spun că în pădurile din Hraghita numărul exeplarelor de urşi şi mistreţi este peste normă, iar multe dintre ele dau iama în culturile oamenilor în căutarea hranei. Gardurile au costat 9.000 de lei, bani de la Asociația Vânătorilor și Pescarilor și de la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Județului Hraghita.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri