HARGHITA. Măsuri de securitate sporită. Accesul la Universitatea de Vară „Tusvanyos" se va face doar cu brăţări colorate

Data publicării:
TABARA TUSNAD

Fiecare participant la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de anul acesta trebuie să se înregistreze în momentul în care intră în tabără. În baza informaţiilor oferite va primi o brăţară pe care va trebui să o poarte pe toată durata sederii sale în perimetrul delimitat de organizatori.

"Culoarea brăţării îţi spune la ce servicii ai acces în tabără, spre exemplu, dacă porţi o brăţară roşie înseamnă că ai sub 18 ani şi nu vei putea să cumperi produse care conţin alcool şi nici produse din tutun", relatează reporterul Digi24, Dan Codre.

Culorile brăţărilor diferă şi în funcţie de durata de valabilitate a acestora. Dacă cele din hârtie sunt valabile o zi, cel din material textil sunt valabile până la sfârşitul evenimentului. Ca să ne convingem că planul organizatorilor funcţionează am făcut un test printre comercianţii care vând băuturi alcoolice. Nu toţi au fost convinşi cui au voie şi cui nu trebuie să vândă alcool.

Pentru ca evenimentul să fie lipsit de incidente anul acesta organizatorii au cerut şi suplimentarea pazei.

"Avem serviciu de protecţie şi pază permanent în tabără, patrulează şi jandarmeria şi poliţişti apar în tabără, deci... partea asta cu securitatea e cam acoperită destul de bine", a declarat Fall Sandor - organizator Tusvanyos 2015.

Toate aceste măsuri nu îi deranjează însă pe cei care vin în tabăra de la Băile Tuşnad.

"Găsesc bună această soluţie! Sunt mulţumit de ea. Cine are voie să bea alcool, asta nu ştiu cum o cântăresc, cum hotărăsc", spune un participant.

Universitatea de Vară a fost organizată pentru prima oară în 1989 la Băile Balvanyos însă din 1997 evenimentul a fost mutat la Băile Tuşnad din motive de spaţiu. Organizatorii estimează că anul acesta aproximativ 6.000 de oameni vor vizita zilnic tabără în care se organizează conferinţe şi mese rotunde în timpul zilei şi concerte seara.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri