Indicatoare pentru biciclişti

Data publicării:
INDICATOARE BICI

Bicicliștii din Sibiu vor întâlni, la aproape fiecare trecere de pietoni, indicatoare care îi atenționează să nu mai treacă strada decât dacă se dau jos de pe bicicletă. Mulți dintre cei care folosesc mijlocul de transport pe două roți recunosc că nu întotdeauna respectă regulile.

"Câteodată treci mai repede cu bicicleta și așteaptă șoferii mai puțin după tine", spune un biciclist.

"Și cu indicator sau fără indicator, cam tot așa se respectă sau nu se respectă. Deci... nu știu ce să zic. Că nu cred că se respectă", spune alt biciclist.

Și șoferii și-ar dori mai multă disciplină în trafic din partea bicicliștilor.

"Aș vrea să fie discilpinați, pentru că și eu circul cu bicicleta", spune un şofer.

În total, 250 de astfel de indicatoare vor fi montate în oraș.

"Această decizie și proiectul a fost inițiat tocmai pentru a scădea numărul de accidente care îi implică pe bicicliști, aceasta fiind una dintre cauze. Indicatorul a fost conceput de Serviciul de Administrare a Domeniului Public și a fost achiziționat împreună cu alte indicatoare care să marcheze corespunzător pista de biciclete", spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

"De la începutul anului și până în prezent, în municipiul Sibiu, din vina bicicliștilor, s-au produs 9 accodente rutiere soldate cu rănirea gravă a 4 persoane și ușoară a altor 5. Principalele cauze generatoare de accidente în care sunt implicați bicicliștii sunt neacordarea de prioritate autovehiculelor și neasigurarea la schimbarea direcției de mers", spune Elena Welter, agent al IPJ Sibiu. 

Autorităţile mai montează și 150 de indicatoare care să semnalizeze pistele pentru bicicliști, astfel încât acestea să fie mai vizibile și pentru cei care le folosesc, dar și pentru șoferi. În ultimii ani, în Sibiu s-au amenajat aproape 65 de km de piste de biciclete, lucru care a dus și la o creștere proporțională a celor care aleg mijlocul de deplasare pe două roți.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri