Jandarmii susţin donarea de sânge

Data publicării:
SANGE JANDARMI

Anca Sandu este plutonier la Inspectoratul brașovean de Jandarmi. În mod obișnuit, lucrează la serviciul de contabilitate al unității militare; la nevoie însă, îmbracă echipamentul de luptă și iese pe teren alături de colegii ei de inspectorat, la meciuri de fotbal sau alte misiuni de ordine publică. Acum a fost printre primii jandarmi care și-au dat sângele, la propriu, pentru binele celor aflați în suferință.

"Suntem alturi de toți cetățenii în această campanie, de donare a sângelui și, cu această ocazie, îi rugăm pe toți ceilalți să ni se alăture", afirmă  plutonier Anca Sandu, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov. 

Zeci de militari participă, în aceste zile la inițiativa prin care Jandarmeria Brașov își propune să atragă atenția comunității asupra importanței unui gest simplu, cum este donarea de sânge.

"Sunt peste 85 de jandarmi, 85 s-au trecut, restul vin voluntari, fără să fie trecuți pe o listă și sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și ai Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov ", declară lt. Ciprian Aldea, purtător de cuvânt IJJ Braşov. 

În fiecare lună, aproximativ 1.200 de persoane ajung la Centrul de Transfuzie Sanguină Brașov, pentru a dona sânge. Prea puține, în special în perioadele cu un număr crescut de accidente produse pe șosele sau pe pârtiile de schi.

"Accidente rutiere sunt destul de multe, accidente grave, care necesită cantități mari de sânge; sunt, de asemenea, bolnavii cronici cu afecțiuni oncologice, care de asemenea, pentru a-și urma cura de citostatice, au nevoie de sânge", spune Laurenţia Florea, director Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov. 

Poate dona sânge orice persoană cu vârsta între 18 și 60 de ani, care nu a suferit în ultimele luni vreo intervenție chirurgicală și este sănătoasă. Donatorii primesc o zi liberă de la serviciu, șapte tichete de masă și reducere de 50 la sută pentru abonamentele de transport în comun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri