Marele Cros al Universității Transilvania

Data publicării:
CROS TRANSILVANIA

Echipați corespunzător, studenții au alergat pe o distanţă de 2 kilometri, de la Rectorat - B-dul Eroilor, B-dul 15 Noiembrie, str. Castanilor, str. Iuliu Maniu. Studenţii participă cu plăcere la crosurile universitatii pentru ca aici fac mişcare, iar pentru cei de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este o pregătire în plus.

"Îmi place să alerg, să fac sport că sunt la Educaţie Fizică şi Sporturi Montane aici la Transilvania", spune un participant.

"În primul rând vreau să alerg să văd cât sunt în stare să alerg şi să ajung pe cel mai bun loc, dacă e posibil şi în al doilea rând, ne dă două prezenţe la sport", spune alt participant.

"Trebuie să dăm un exemplu studenţilor şi în al doilea rând, dar nu în ultimul rând, pentru că sportul sau mişcarea este echilibrul dintre psihic si fizic", Veronica Mîndrescu - profesor Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane.

"Scopul este de a scoate tinerii la mişcare. În fiecare an ne-am propus să facem, pe lângă cros şi alte activităţi. Crosul este deja de tradiţie",  Daniel Munteanu -prorectorul Universităţii "Transilvania" din Braşov.

Cum era de aşteptat, concurentul care a parcurs traseul în cel mai scurt timp este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

"A fost o cursă foarte bună, am avut destui concurenţi rivali, m-am antrenat din greu pentru ca sâmbătă merg la concurs, totul a fost bine, mă bucur că am câştigat", Dragoş Andrei- câştigător locul I.

Iar prima fată care a trecut linia de sosire practică atletism din clasa a 5-a. Ca să se menţină în formă participă la aproape toate crosurile organizate de universitate. 

"Traseul a fost foarte frumos, am avut momente unde mi-a fost greu, dar am tras. Am trecut peste pragul psihic", Mădălina Macavei - câştigătoare locul I.

Au fost premiaţi primii cinci băieţi şi primele cinci fete care au trecut linia de sosire, dar şi câţiva dintre profesori. Circulația rutieră a fost parțial restricționată pe durata crosului.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri