Ministrul Mediului, în inspecţie în judeţul Covasna

Data publicării:
MINISTRU COVASNA

Prima oprire a ministrului Mediului a fost în localitatea Ruseni. Korodi Attila a vrut să vadă dacă lucrările sunt în grafic şi cât mai durează până când va fi împiedicat pericolul inundaţiilor în zonă. Localitatea Ruseni nu a fost aleasă întâmplător de ministru. Aici în 2010 râul Caşin care trece prin localitate s-a umflat în urma precipitaţiilor şi a inundat zeci de gospodării. După trei ani de la eveniment autorităţile au demarat lucrări la consolidarea malurilor pe acest pârâu care traversează mai multe localităţi.

"Am venit cu echipe de tehnicieni de la Bucureşti de la Autoritatea de Management pentru Fonduri Europene ca să ştim să ajutăm. Eu cred că au şanse să termine până în 2015 la sfârşitul anului", declară Korodi Attila - ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Lucrările de cosolidare a malurilor pârâului Caşin se întind pe 26 de kilometri. Pe o distanţă de 17 kilometri se fac lucrările de regularizare şi pe mai bine de 9 kilometri se fac şi consolidări ale malurilor. Localnicii aşteaptă de mult aceste lucrări şi speră să se termine cât mai repede pentru ca gospodăriile să nu le mai fie inundate, în fiecare an.

De la Ruseni ministrul a pornit către o altă localitate afectată în urma apelor din 2010, Sânzâieni. Şi aici se lucreaza la consolidarea digurilor. Valoarea proiectului se ridică la 6 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri