Prea mulţi în clasă. Într-o clasă pregătitoare au fost înscrişi şi 34 de copii

Data publicării:
ELEVI MULTI NU SUNT DIN BACEL

În clasa Georgetei Martin învaţă de anul acesta 34 de copii. Chiar dacă are în spate ani buni de experienţă, învăţătoarea spune că îi este foarte greu să se descurce cu atăţia copii.

"Mai improvizăm, facem în aşa fel încât activitatea să se desfăşoare în bune condiţii. Numărul este o problemă foarte mare. Una este să te apleci la un număr mai mic de copii şi alta e la aşa un număr mare", spune Gerogeta Martin.

La Şcoala 5 din Braşov 158 de copii au început anul acesta clasa pregătitoare.

"Au venit şi din alte judeţe, suntem nevoiţi să îi primim, nu putem să lăsăm copiii neşcolarizaţi", spune Silvia Baciu - director Şcoala Generală Nr.5

La altă şcoală din oraş, sunt atât de mulţi copii încât mobilierul este insuficient.

"Mobilierul lipseşte cu desăvârşire, cel puţin aici, într-o clasă, la şcoala opt, ştiu sigur că lipseşte", spune o mămică.

"Am făcut solicitări încă dinaintea începerii anului şcolar pentru mobilier dar încă nu au fost onorate. De când plata per elev suntm nevoiţi să lucrăm cu efective mari, ca să ne putem asigura salariile", a spus învăţătoarea Mihaela Gava.

Majoritatea şcolilor unde există clase cu excedente de copii sunt cele din zone centrale ale oraşului.

"Am stabilit o inspecţie tematică, pe parcusrul semestrului I, în care dorim să analizăm modul în care s-a desfăşurat înscrierea copiilor, domiciliul părinţilor", spune Ariana Bucur - inspector şcolar general, ISJ Braşov

2.300 de copii au început clasa pregătitoare în municipiul Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri