Profesor de religie acuzat de discriminare

Data publicării:
DISCRIMINARE

Scandalul a pornit la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu" din Braşov, după ce unul din profesorii de religie a distribuit o broşură în care se arată că homosexualitatea este o „fărădelege", o „boală" şi o „ameninţare a civilizaţiei". După ce au lecturat conţinutul broşurii, elevii şi părinţii au sesizat imediat conducerea instituţiei şi inspectoratul şcolar.

"Nu am avut ştiinţă că ar dori să împartă o astfel de broşură elevilor. A început ancheta, pe care o desfăşoară comisia de specialitate din şcoală, la momentul finalizării vă pot aduce la cunoştinţă concluziile care vor fi trase", a declarat Săndica Josu - director Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu".

Cazul a intrat şi în atenţia Asociaţiei Secular-Umaniste din România, care susţine că broşura legitimează discriminarea oamenilor în funcţie de orientarea sexuală şi incită la violenţă.

Părerile elevilor din şcoală sunt împărţite în privinţa homosexualităţii, dar toţi sunt de acord că astfel broşuri nu îşi au locul în şcoală.

"Fiecare ar trebui să decidă pentru el. N-ar trebui să i se spună ce să facă sau ce să creadă", spune un elev.

Profesorul în cauză mai predă la alte două şcoli din Braşov şi susţine că nu a citit broşura tipărită de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi.

"Nu am citit decât Constantin Galeriu, atât. Numai atâta am citit şi Prea Fericitul Teoctist", spune profesorul incriminat.

Asociaţia care a editat broşura nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri