Promisiuni fără acoperire

Data publicării:
BANI REPARATII DRUM

Locuitorii din Satu Nou visează să aibă un drum pe care să circule fără să îşi strice maşinile. De mai mulţi ani, autorităţile le promit că gropile din asfalt vor fi astupate. S-a întâmplat de curând să vadă utilaje pe drumul lor, dar aşa cum au venit, au şi plecat.

Lucrările la drumul judeţean, care face legătura între Dumbrăviţa şi Satu Nou, s-au oprit la stadiul de pregătire pentru turnarea asfaltului. A fost nivelat şi acoperit cu pietriş, dar constructorii au aflat că banii de la Guvern întârzie să mai vină.

Autorităţile judeţene au investit 500.000 de lei în astuparea gropilor, dar treaba a rămas neterminată. Pe unele porţiuni, drumul este compus din plăci de beton, turnate în urmă cu 25 de ani.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în zonă se află Lacul Dumbrăviţa, vizitat anual de sute de turişti care vin să admire păsările sălbatice care se aşează în Delta din Carpaţi.

"Foarte mulţi turişti, la sfârşit de săptămână şi nu numai, vin la Dumbrăviţa. Era foarte uşor având în vedere că este asflatat până la începerea ariei protejate, este de un real folos să fie asflaltat până la Satu Nou şi până la Vlădeni", a precizat Popa Zachiu - primarul comunei Dumbrăviţa

Autorităţile spun că DJ 112 C - de la Dumbrăviţa, la Satu Nou - este pe lista scurtă a drumurilor care au nevoie urgent de reparaţii. Au depus proiecte la ADR Centru şi urmau să primească 1.300.000 de euro. Acum susţin că banii nu vor mai ajunge în contul Consiliului Judeţean.

"Se pare că s-a primit un apel telefonic de la Secretariatul General al Guvernului, prin care care am fost informaţi că în acest an, aceste sume, vor fi direcţionate către sănătate, ca urmare trebuie să fie stopate aceste investiţii în drumuri", a declarat Mihai Popa - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Pentru că nu pot repara drumurile cu fonduri din bugetul Consiliului Judeţean, autorităţile vor apela tot la Guvern. Speranţa lor stă în rectificarea bugetară din acest an. Printre drumurile care urmau să intre în reparaţii se numără şi şoseaua care duce spre o destinaţie turistică foartă căutată de străini, satul Şirnea, dar şi drumul de acces către masivul nordic al munţilor Bucegi, cu plecare din oraşul Râşnov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri