Protest spontan la CFR

Data publicării:
GREVA CFR BETA

La ora 7.00 dimineaţa, în Gara Braşov, toate casele de bilete s-au închis, la fel şi biroul de relaţii cu publicul. Călătorii au aflat că are loc o grevă spontană şi că niciun tren nu se va urni de pe şine timp de două ore.

Dacă unii nu au putut să-şi cumpere deloc bilet, alţii au aşteptat două ore pe peron sau în tren. 

"Ar trebui să-şi facă datoria în primul rând, că pentru asta sunt plătiţi. Stăm aici şi aşteptăm fără să ştim la ce oră plecăm", spune un călător revoltat.

Angajaţii CFR sunt nemulţumiţi de condiţiile din noul contract colectiv de muncă şi spun că în utimii şase ani veniturile le-au scăzut cu aproape 50 de procente.

"A fost un conflict spontan, declanşat de către salariaţi. Noi, ca şi sindicate, deja suntem în curs de organizare a etapelor legale, a declanşării unui conflict de muncă, care va culmina, probabil, dacă nu se va ajunge la niciun consensm, cu o grevă", spune Ioan Buzatu - preşedintele USLMCI Braşov.

Şi la Sibiu, patru trenuri care erau programate să pornească pe traseu la ora 7.00, au rămas blocate în gară. Din cauza protestului, garniturile de tren au ajuns la destinaţie cu întârzieri de peste 100 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri