S-a întors iarna la munte 

Data publicării:
ZAPADA

În Poiana Braşov zăpada este mai bună decât a fost în tot sezonul rece. Cel puţin asta spun pasionaţii sporturilor de iarnă care au urcat pe munte ca să profite de vreme.

"Este cel mai bine, este cea mai bună zăpadă din sezonul acesta. A venit puţin cam târziu, dar bine că a venit şi acum", a spus un turist. 

"Nu petrecem Paştele în Poiana Braşov, dar am venit să ne dăm în Poiana Braşov", a spus un alt turist.

Deşi zăpada depusă este numai bună pentru schi, reprezentanţii domeniului schiabil din Poiana Braşov îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe munte.

"Zăpada a venit într-un moment nepotrivit. În momentul de faţă, pârtiile din Poiana Braşov sunt închise oficial, deci nu încurajăm pe nimeni să vină la schi. Dacă vine cineva, o face pe propria răspundere.Pentru că toate sistemele de protecţie au fost demontate", a precizat Dorin Drăgoi - administrator domeniu schiabil Poiana Braşov. 

Chiar şi aşa, turiştii spun că sunt conştienţi de riscurile la care se supun.

"Din moment ce sunt aici înseamnă că îmi asum această răspundere", spune un turist.  

Pentru ca sărbătorile pascale să nu îi prindă nepregătiţi pe turiştii care vin să petreacă la munte, hotelierii şi-au anunţat deja clienţii că la munte a venit iarna.

"I-am sunat pe oaspeţi să îi anunţăm că este iarnă la noi ninge, să se pregătească cu haine groase, cu mănuşi, căciulă", a spus Mirela Bârsan, reprezentant hotel Poiana Braşov. 

În prezent stratul de zăpadă din Poiana Braşov depăşeşte 20 de centimetri, iar pe crestele munţilor ajunge chiar şi la un metru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri