SIBIU. Afaceri de succes, în celulele unei foste închisori

Data publicării:
AFACERI DE SUCCES

Nimic nu trădează istoria clădirii unde, acum se distrează tinerii din Sibiu. Imobilul, construit în 1908, a fost, vreme de 50 de ani, un penitenciar unde 200 de deţinuţi erau înghesuiţi în carcere întunecate.

Totul s-a schimbat în 2010, atunci când mai mulţi antreprenori au investit zeci de mii de euro ca să reamenajeze temniţa.

Într-un alt capăt al închisorii, o altă afacere înfloreşte. Într-unul dintre cele patru foişoare, amplasate în fiecare colţ al închisorii, funcţionează acum o spălătorie auto.

Situată în centrul oraşului, fosta închisoare din Sibiu s-a transformat într-o mină de aur pentru afaceri şi nimeni nu ştie asta mai bine decât administratorul.

"S-au deschis multe cabinete de avocatură, este un centru de afaceri. Toată incinta este aproape plină de firme", afirmă Adrian Rădulescu, administrator clădire. 

Tot pe vestigiile unei vechi închisori este construită şi o aripă a muzeului Bruckenthal, susţin unii istorici.  Pentru piaţa imobiliară, asemenea construcţii reprezintă obiective premium.

Un spaţiu de 300 de metri pătraţi în fosta închisoare din Sibiu se închiriază acum cu 1.000 de euro, lunar, bani în care este inclusă şi parcarea, amenajată în fosta grădină de plimbare a condamnaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri