Se redeschide spitalul din Victoria

Data publicării:
SPITAL VICTORIA

Unitatea sanitară a intrat în reparaţii capitale din anul 2012, după ce primăria a încheiat un contract cu o firmă privată. Cei mai mulţumiţi de redeschiderea spitalului sunt localnicii, chiar dacă în fiecare lună, numai 19 bolnavi vor putea beneficia de servicii medicale gratuite decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

"Ar fi foarte bine să se deschidă că e foarte greu de mers la Făgăraş", spune un localnic.

"E bolnav un copil, e bolnav un om mare trebuia să te duci până la Făgăraş şi până acolo murea omul", spune alt localnic.

Spitalul a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie din SUA, Coreea, Germania sau China. Aici vor lucra nouă medici şi 11 asistenţi. Doar că spitalul este încă gol.

Deşi autorităţile au anunţat că spitalul se va deschide de la 1 mai, deocamdată aici se fac ultimele pregătiri. Unitatea va fi deschisă oficial abia săptămâna viitoare.

După încheierea contractului cu CAS, spitalul a obţinut doar 25.000 lei pentru spitalizarea de o zi şi 45.000 lei pentru spitalizarea continuă. Bani însă insuficienţi pentru acoperirea cheltuielilor din spital, iar pacienţii pot beneficia de gratuitate până când banii se epuizează.

"Vom avea 70.000 de lei pe lună. Ne vom descurca foarte greu, dar sperăm totuşi să reuşim să aducem şi pacienţi privaţi", spune Ioan Rotaru, administrator spital Victoria. 

În cadrul parteneriatului public privat, Primăria Victoria a pus la dispoziţie clădirea spitalului, anexe şi terenuri, dar şi o finanţare anuală de 250.000 de lei timp de cinci ani. Contractul cu CAS a fost negociat pe data de 22 aprilie.

"Odată cu închiderea spitalului oraşul Victoria a rămas în urmă şi nu mai puteam asigura asistenţă medicală, deşi aveam un centru de permanenţă. Ni s-a spus că ni se oferă adică 20 de paturi cu internare continuă, 10 paturi cu internare de zi şi policlinică două ore la început", spune Gheorghe Cristian, primarul localităţii Victoria. 

În cadrul spitalului vor funcţiona opt specilizări: obsterică-ginecologie, pediatrie, psihiatrie, fizioterapie, chirurgie, paliativ, ATI şi gastroenterologie. Investiţia totală a firmei private este de 500.000 euro în reabilitare şi aparatură medicală.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri