Taberele de stat, o tristă amintire

Data publicării:
TABERE STAT

Singura tabără de stat din judeţul Braşov, aflată în Predeal, e mai tot timpul pustie. Pentru această vară, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret au primit doar două cereri de cazare. Tabara este amplasată într-o zonă izolată de oraş, nu are teren de joacă şi nici nu oferă posibilităţi de petrecere a timpului liber

Chiar dacă au fost făcute investiţii în această tabără, ea nu poate fi comparată cu una privată. Elevii sunt nevoiţi să doarmă câte patru în cameră, iar baia se află pe hol. În plus, atunci când trebuie să mănânce, merg la pensiunile din apropiere, şi asta pentru că aici, nu există bucătărie.

Chiar dacă pentru o noapte de cazare elevii plătesc doar 31 de lei, aceştia nu se prea înghesuie să vină la tabăra din Predeal, aşa cum făceau în alţi ani.

"Ultimii patru ani au fost destul de grei pentru noi. Cererea a scăzut destul de mult. Din ce observ eu s-a schimbat foarte mult ceea ce îşi doresc copiii", afirmă Alexandru Savu - expert Direcţia Judeţeană de Tineret.

Toate taberele din judeţul Braşov sunt acum o ruină. Pe vremuri, preferate elevilor şi ale profesorilor, acum, fostele clădiri au rămas în paragină. Autorităţile locale vor să reabiliteze trei dintre tabere şi să le redea circuitului turistic.

"Din păcate, clădirile, cel puţin două dintre ele, sunt într-o stare destul de proastă. Trebuie să vedem care sunt consturile pentru reabilitarea lor şi inclusiv intervenţii la structura de rezistenţă ", spune Sorin Toarcea - purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov 

Şi în judeţul Covasna a mai rămas o singură tabără de stat, la Pădureni. Aici însă, clădirile au fost renovate cu aproape un milion de lei, investiţii derulate din 2006 până în 2010. Tabără poate concura acum cu una privată.

Deşi tabăra se află la poalele munţilor, copiii care vin aici au tot confortul: camere de două persoane cu grup sanitar propriu, săli de conferinţă şi o sală de mese care are o bucătărie dotată cu toate cele necesare.

Toate aceste investiţii dau deja primele roade. Iar planurile autorităţilor nu se opresc aici.

"O singură săptămână mai este deschisă dar deja s-au interesat şi este posibil ca toate săptămânile vacanţei de vară să fie pline. Preţul standard pentru o persoană este 70 de lei unde intră cazare şi masă, trei mese pe zi", spune Kiss Andras - consilier DJST Covasna 

La tabăra din Pădureni, copiii pot merge pe trasee turistice special concepute pentru ei, se pot plimba cu barca pe lac sau pot juca fotbal pe terenul sintetic din curtea taberei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri