Urmărit de poliţie, a murit în accident 

Data publicării:
ACCIDENT

Luni seara, dintr-o benzinărie de la marginea Braşovului a fost anunţat la 112 furtul unei maşini. Poliţiştii au dat imediat în consemn, către toate echipajele din judeţ, autoturismul. Aseară, puţin înainte de ora şapte, un echipaj de poliţie care se afla pe DN13, în Pădurea Bogăţii, într-un control de rutină în trafic, a observat autoturismul furat. A plecat imediat după el. Şoferul a fost atenţionat să oprească, prin semnale luminoase şi acustice, dar a accelerat. A urmat apoi o urmărire ca în filme. Între timp au fost anunţate toate echipajele de poliţie care se aflau pe traseu. Câţiva kilometri mai încolo, alt echipaj a încercat să oprească maşina urmărită, dar nicio şansă. Şoferul a intrat într-un camion oprit pe marginea drumului.

"Mergea cu viteză foarte mare. Bineînţeles, avea maşina furată, poliţia s-a grăbit să-l oprească şi el s-a izbit într-un TIR", a spus un martor.

La faţa locului au intervenit un echipaj SMURD şi unul de descarcerare. S-au chinuit aproape o oră să scoată victima care era prinsă între fiarele contorsionate, dar nu au mai putut face nimic. Impactul a fost mult prea puternic.

"A fost o intervenţie destul de dificilă. Am fost nevoiţi să îndepărtăm bordul, să tăiem portierele şi să decopertăm parţial autoturismul pt a putea scoate persoana", a declarat Ciprian Sfreja - purtător de cuvânt ISU Braşov.

Oamenii legii spun că această tragedie ar fi putut fi evitată, dacă şoferul oprea la semnalele poliţiştilor.

"Facem cerecetări în continuare pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a sustras acest autoturism şi dacă este vorba despre aceeaşi persoană care a decedat în cursul serii", a precizat Liviu Naghi - purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Oamenii legii spun că în momentul urmăririi, şoferul circula cu mai mult de 140 km/oră. Victima nu avea antecedente penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri