Accident grav pe centura Vâlcele-Apahida. Două persoane şi-au pierdut viaţa

Data publicării:
ACCIDENT CENTURA VALCELE 2

Accidentul s-a produs în apropierea localităţii Dezmir. Un tir, înmatriculat în Cluj şi care transporta role de hârtie, a încercat să depăşească un autoturism şi a intrat pe contrasens. În acel moment s-a ciocnit frontal cu un alt tir care circula din sens opus. Şoferii celor două autotrenuri au ars de vii.

"Am sosit imediat după accident, suntem cam a 15-a, 20-a maşină, probabil s-a întâmplat la 2-3 minute în faţa noastră, se pare că e un impact violent între două tiruri, din care unul cred că se afla în depăşirea unei maşini mici, urmarea se vede", a povestit un martor al accidentului.

În accident a fost implicat şi un automobil. Şoferul acestuia a scăpat nevătămat, deşi maşina în care se afla a ars aproape în totalitate.

"Mergeam cu o viteză 65-70 de km în spatele tirului, pe mersul spre Vâlcele. Din partea cealaltă, am văzut instantaneu cum îşi schimbă direcţia de mers celălalt tir, îl loveşte frontal cabină în cabină, şi eu fiind la 20 metri în spatele lor, am frânat, dar totuşi am intrat în partea dreaptă a tirului. După maxim un minut a luat foc, din cabină n-a mai ieşit nimeni, am început să sunăm, o dâră de fum şi am încercat să ne retragem că am ştiut că va fi un incendiu, a relatat Radu Gherman, şoferul automobilului.

La locul tragediei au intervenit trei autospeciale ale pompierilor şi două ambulanţe SMURD.

"Echipajele ISU au fost solicitate pentru a interveni în cazul unui accident rutier pe centura Vâlcele-Apahida, în care au fost implicate două autotrenuri şi un autoturism mic, care ulterior au fost cuprinse de flăcări. Unul dintre autotrenuri a ars aproape în totalitate şi autoturismul mic", a declarat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

"Din primele indicii pe care le avem, se pare că unul dintre ansamble, autotractorul cu semiremorcă înmatriculat în Cluj, a pătruns pe contrasens şi a intrat în impact frontal cu celălalt ansamblu înmatriculat în Maramureş. Urmează să identificăm cu certitudine persoanele, pentru că sunt încă încarcerate, sunt sub cabinele dezmembrate", a precizat Sorin Rus, comisar-şef la Poliţia Rutieră Cluj.

Din cauza accidentului, traficul rutier pe centura Vâlcele-Apahida a fost blocat preţ de câteva ore pe ambele sensuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri