Alba Iulia. Centrale termice... cu altă destinaţie

Data publicării:
190314 CENTRALE

Şcoala generală „Mihai Eminescu" a funcţionat aproape 30 de ani fără o sală de sport. Din 2008, aceasta există pe locul unei foste centrale termice, iar în imediata apropiere, s-a amenajat şi un teren sintetic.

„De această sală beneficiază cei 1060 de copii, atât în activităţile de la clasă, la orele de educaţie fizică, cât şi în activităţi extracurriculare, în ansamblurile sportive organizate la nivelul şcolii”, a precizat Rodica Marinescu, directorul Şcolii Gernerale „Mihai Eminescu" din Alba Iulia.

„Pe teritoriul municipiului am avut 31 de centrale termice, care asigurau agentul termic pentru toate locuinţele. Dintre aceastea, la această dată, doar o singură centrală mai este în funcţiune pentru deservirea Tribunalului, una este în conservare, iar celelalte au căpătat alte destinaţii sau urmează să facă obiectul unor proiecte pentru reamenajarea, refuncţionarea lor”, a declarat Silvia Moldovan, director tehnic în cadrul Primăriei Alba-Iulia.

Una dintre centralele termice rămase în oraș, care urmează să fie reabilitată, se află în cartierul Cetate, unde autoritățile locale vor să deschidă un centru pentru părinți și copii. Clădirea va fi compartimentată, astfel încat să poată asigura o utilizare multifuncțională.

Finanțarea investiției de 160.000 de euro se va face din fonduri nerambursabile de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și de la Guvernul Romaniei, iar diferența va fi suportată din bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri