Averea impresionantă a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj

Data publicării:
uioreanu

Horea Uioreanu, deputat de Cluj timp de 8 ani, între 2004 şi 2012, şi-a dobândit cea mai mare parte din avere între 2007 şi 2008. Tot atunci a făcut şi principalele plasamente financiare în cadrul mai multor firme din Cluj-Napoca.

În anul 2007, preşedintele Consiliul Judeţean Cluj a moştenit o casă într-un cartier rezidenţial. Cu o suprafaţă de 145 de metri pătraţi, vila are o valoare de peste 200.000 de euro. Horea Uioreanu mai are în proprietate şi o a doua vilă în oraş, dar şi un apartament şi o casă de vacanţă în comuna Mărişel.

Horea Uioreanu deţine, conform ultimei sale declaraţii de avere, mai multe terenuri în judeţele Cluj şi Alba. A intrat în posesia lor începând cu anul 1999, când şi-a cumpărat primul teren în zona Beliş.

În opt ani preşedinte Consiliului Judeţean Cluj a cumpărat şi a moştenit peste 45 de hectare de pâmânt.

La capitolul venituri, Horea Uioreanu şi-a trecut în declaraţia de avere din anul 2013 atât sumele încasate de la Consiliul Judeţean, cât şi pe cele primite de la la Camera Deputaţilor. În total, acesta a avut un venit lunar de 5.000 de lei, la care se adaugă însă sumele obţinute din plasamentele financiare.

Fostul deputat de Cluj, Horea Uioreanu deţine dividente la o firmă de cosmetice şi o importantă bancă din România. De asemena acesta are încheiată o asigurare de viaţă, dar şi o pensie privată de aproape 40.000 de lei.

Nici consilierul judeţean Ioan Petran, profesor la Universitatea Tehnică, audiat şi el în dosarul de corupţie, nu are o avere modestă.

Cea mai valoroasă dintre proprietăţile deţinute de consilierul judeţean este o casă construită în urmă cu 15 ani cu o suprafaţă de 360 de metri pătraţi. În 2006 şi 2007 profesorul a mai achiziţionat o a doua casă, dar şi un apartament.

Ioan Petran strânge anual venituri de 85.000 de lei, obţinute de la universitate, unde este cadru didactic, dar şi de la Consiliul Judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri