Clujul, campion la proiecte europene

Data publicării:
CLUJ

66 de afaceri din Transilvania de Nord s-au dezvoltat în ultimii ani cu ajutorul fondurilor europene, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Printre ele se află şi o companie din Cluj, care a cumpărat, cu 300.000 de euro, o linie digitală de procesare şi finisare a produselor foto, unică în România.

Utilajul achiziţionat din fonduri europene va fi folosit pentru dezvoltarea unei noi părţi a afacerii. Pe modelul altor companii din Europa, tipografia din Cluj-Napoca va produce albume foto personalizate comandate online.

"Proiectul depus pe POSCEE a fost exact acest lucru: de a ne tehnologiza în vederea tiparului şi a personalizării albumelor pe care clienţii persoane fizice doresc să le comande. S-a achiziţionat practic o linie de produs şi procesat albume foto care constă dintr-o maşină care printează şi din alte 3 utilaje care realizează finisarea albumelor", a precizat Daniel Mezo, administrator.

În judeţul Cluj, au mai fost depuse alte 145 de proiecte, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, o treime din totalul celor procesate în Transilvania de Nord.

"ADR Nord-Vest implementează pe Regiunea de Nord-Vest sau Transilvania de Nord un număr total de 460 de proiecte prin POS CEE. Dintre acestea, 460 ca număr sunt în judeţul Cluj, urmat de judeţul Bihor", a precizat Andreea Marcu, reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Pe locurile următoare se află judeţul Satu Mare cu 70 de proiecte şi judeţul Maramureş, cu 44 de proiecte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri