Clujul, capitala invenţiilor

Data publicării:
190314 cluj inventii

La evenimentul care va ţine trei zile, participă şi studenţi care prezintă invenţii din cele mai neobişnuite. Astfel, Ioan Davidoni din Timişoara a venit anul acesta la târg cu o descoperire care ar putea schimba lumea medicinii: un plasture din metale preţioase, care vindecă nodulii la sân.

"Medicamentul vibrațional reuşeşte să stimuleze câmpul energetic al omului şi deschide meridianul organului bolnav. Medicamentul se lipeşte pe organul bolnav", a explicat acesta.

Profesorii şi studenţii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca nu s-au lăsat nici ei mai prejos: o cutie de viteze integrată, care poate fi folosită exclusiv din pedala de acceleraţie sau frână. Potrivit acestora, un astfel de aparat permite un reglaj mult mai fin, cu efecte asupra economiei de combustibil, asupra performanţei maşinii şi a confortului şoferului şi pasagerilor.

Senzaţie au făcut la salon şi studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai, care au inventat un aparat de făcut unghiile cu ojă. De altfel, rectorul UTCN, Aurel Vlaicu, a explicat că elementul de noutate al târgului de inventică din acest an este numărul mare de studenţi care au venit cu lucrări proprii.

Salonul Pro Invent este organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi se află la cea de-a 12-a ediţie. Evenimentul se va încheia vineri, când vor fi premiaţi cei mai buni inventatori din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri