Cosmeticieni cu studii medicale superioare

Data publicării:
COSMETICA

Lucia este cosmeticiană de peste 13 ani. A urmat un curs practic de doi ani, înainte de a se angaja. Acum e hotărâtă să urmeze și cursurile Facultăţii de Farmacie.

"E un domeniu în care tot timpul apar noutăți, un domeniu care trebuie aprofundat. Când vine o clientă, tu trebuie să știi ce trebuie să-i faci, ce fel de ten are, ce are nevoie şi asta nu ajunge că te uiți numai la tenul ei", a explicat aceasta.

Cei care vor urma noul curs vor primi o calificare de tehnician dermoterapie estetică. Meseria a fost inclusă deja în Nomenclatorul meseriilor din România.

"Pot să lucreze într-o fabrică de produs cosmetic, în aceste cabinete de înfrumusețare și nu în ultimul rând, pot să lucreze în farmacii pe partea de cosmetice", a precizat Daniela Lucia Muntean, decanul Facultăţii de Farmacie din Tîrgu Mureş.

Salariile, pentru absolvenţi, ar putea începe de la 1.600 de lei. În străinătate, un cosmetician cu studii în domeniu poate câştiga şi câteva mii de euro pe lună. Şi în România, numărul de posturi de cosmeticieni e în continuă creştere. Cursurile noii specializări vor fi susținute de medici, farmaciști, chimiști și biologi. Pentru a face un plan de învățământ corespunzător, universitatea s-a inspirat din planurile similare din Franţa şi Statele Unite.

"În anul I, vor aborda noțiuni de chimia ingredientelor cosmetice, apoi continuă cu noțiuni mai specifice legate de tehnologia de preparare a produsului cosmetic. Toate aceste cunoștințe vor fi întregite de cele medicale, este necesar să aibă noțiuni fundamentale de anatomie și patologie", a afirmat Adriana Ciurba, profesor de Cosmetologie și Dermafarmacie.

"Practic, e o îmbinare între cunoștințele teoretice și practice față de sănătatea şi estetica pielii, în raport cu bolile dermatologice și afecțiunile cutanate", a completat Ovidiu Cotoi, profesor de Fiziopatologie.

Programul de studii va fi de trei ani. La concurs sunt scoase 40 de locuri. Zece dintre ele sunt finanţate de la buget și 30 sunt cu taxă de 3.000 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri