De mâine, taxe şi impozite cu penalităţi

Data publicării:
taxe si impozite

Peste 80.000 de clujeni sunt restanţi în acest moment la plata taxelor şi impozitelor locale. Cei mai mulţi dintre ei au de achitat dările pentru anul 2014, pentru maşină şi teren. Totuşi, puţini au fost cei care au trecut astăzi pe la ghişeele primăriei. 

"Este numai taxa locală. Taxa a fost 527 de RON. A fost ultima zi fiindcă este septembrie 30 aşa că...", a spus unul dintre plătitori.

De luna viitoare, pe lângă taxe şi impozite, se va percepe şi o penalizare. 

"Începând de la 1 octombrie, toţi cei care nu au plătit taxele şi impozitele intră sub incidenţa penalizărilor prevăzute în codul fiscal, acestea fiind în valoare de 0,2% pe lună. Până la finalizarea ultimei etape de plată fără penalizări, respectiv 30 septembrie, peste 67% - 68% au operat aceste plăţi", a precizat Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj- Napoca.

Primăria din Cluj-Napoca trebuie să încaseze de la persoanele fizice din taxe şi impozite 40 de milioane de lei până la sfârşitul anului. Până acum, cel mai mare procent la încasări s-a înregistrat la impozitul pe clădiri

Cei mai mulţi dintre clujeni au ales să achite taxele şi impozitele direct la ghişeu. Doar 3% au folosit platforma online a primăriei sau scanarea codului QR.

De la începutul anului, primăria Cluj-Napoca a încasat 63 de milioane de lei din taxe şi impozite, atât de la persoane fizice, cât şi de la firme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri