Dezamăgire la examenul de titularizare, la Cluj

Data publicării:
TITULARIZARE-1

15 candidaţi s-au întrecut pentru un post pe perioadă nedeterminată, într-una dintre şcolile din judeţul Cluj. În total, au fost scoase la concurs 71 de locuri. Ca să ajungă la catedră ca titulari, profesorii trebuie să fi obţinut cel puţin nota 7. Rezultatele i-au dezamăgit însă pe cei 1.130 de candidaţi înscrişi anul acesta la examen, în judeţul Cluj.

"Eu nu sunt foarte mulţumită de rezultat, drept urmare am depus o contestaţie. Notele sunt şi mici şi mari. Asta ne arată pregătirea întregului sistem de învăţământ. Nu este neapărat vina participanţilor. Cum sunt elevii, aşa suntem şi noi", a declarat o candidată.

"Baremul nu e alcătuit în conformitate cu subiectele date, corectorii… nu vrem să auncăm mâţa moartă la corectori, dar cred că sunt subiectivi. În principiu, baremul nu este în concordanţă cu subiectele şi asta e nemulţumirea noastră", a declarat altul.

"Au fost nişte subiecte tare ciudate. Foarte vagi. Niciodată n-am înţeles nimic ce se cere acolo exact. Nu s-a cerut din materia de specialitate, s-a cerut din pedagogie şi psihologie şi cam atât", a precizat un alt candidat.

Cu 627 de note peste 7, Clujul se situează pe locul trei la nivel naţional. Totuşi, rezultatele sunt mai slabe decât cele de anul trecut, când 700 de cadre didactice au obţinut note de promovare. Chiar şi aşa, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean consideră că profesorii s-au descurcat bine la examen.

"În condiţiile în care noi avem 71 de posturi titularizabile, deci pe perioadă nederminată şi avem 627 de oameni care pot să ocupe aceste posturi, înseamnă că este o concurenţă serioasă şi la nivel bun ceea ce va fi benefic pentru învăţământul clujean", a declarat Valentin Cuibus, inspector şef al ISJ Cluj.

Şi cei care au luat note cuprinse între 5 şi 7 vor putea ajunge la catedră, însă ca suplinitori.

Cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații până mâine inclusiv. Rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi anunţate în 30 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri