Hackerul din Cluj, acuzat că a clonat 62.000 de carduri de pe care a furat 650.000 de lei, rămâne în arest

Data publicării:
hacker

 

Judecătorii Curţii de Apel i-au respins contestaţia depusă la măsura arestului preventiv.

Tânărul este acuzat că a furat aproape 650.000 de lei de pe cardurile bancare clonate. El a fost arestat preventiv săptămâna trecută, pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Cluj.

Vecinii spun despre el că era un om respectuos, dar misterios. Trăia împreună cu iubita lui şi, conform vecinilor, nimeni nu ştia ce se petrece în apartament, pentru că niciodată nu le-au trecut pragul.

"Nimeni nu s-a dus la ei în casă, nu ne primeau, erau foarte închişi”, spune o vecină.
"Era un om respectuos. Întotdeauna zicea "sărut-mâna, ce mai faceţi" şi atât era discuţia", completează alta.

Din apartamentul situat în cartierul clujean Mănăştur, tânărul ar fi intrat pe serverele unor bănci din străinătate, cu ajutorul unor programe de piratare. Astfel ar fi reușit să copieze datele a peste 62.000 de carduri. Ulterior, toate informațiile ar fi fost vândute unor ruși, care, potrivit procurorilor, l-au plătit cu bani virtuali. Aceștia au fost transformați în bani reali și tânărul ar fi încasat, în ultimii 4 ani, aproape un milion de dolari.

Suspectul a folosit moneda virtuală Bitcoin, în speranţa că anchetatorii nu-i vor da de urmă. Însă, într-o dimineaţă, ofiţerii de la Crimă Organizată au descins la el acasă, de unde au ridicat şi peste 150.000 de euro.

"Am văzut, ne-am speriat. Nu ştiam. O doamnă de aici a auzit zgomot, soţul vedea pe stradă mascaţi. Nu ne dădeam seama ce-i asta", povestesc vecinii.

Nici mama suspectului nu ştia cu ce se ocupă băiatul ei. "Era cuminte şi bun", spune aceasta.

Suspectul a fost student la Teologie, dar nu şi-a susținut licenţa. În ciuda acuzaţiilor pe care i le aduc procurorii DIICOT, bărbatul se consideră nevinovat.

"Nu este niciun fel de dovadă cu privire la transferul de baze de date dinspre el spre altcineva, fie cu titlul oneros sau gratuit", susține Mihai Giurgea, avocatul clujeanului.

Tânărul are în proprietate un apartament şi importante sume de bani în conturi. Surse din randul anchetatorilor spun că acesta are și trei mașini, dintre care una, achiziționată recent.

Procurorii îl acuză de acces ilegal într-un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice şi spălare de bani. Ei au mai scos la iveală că tânărul era simpatizant al mișcării Anonymous.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri