Horea Uioreanu, reţinut de procurori

Data publicării:
Uioreanu Horea

Horea Uioreanu a petrecut mai mult de 5 ore în sediul DNA Cluj. Avocata acestuia s-a ferit însă să ofere detalii legate de desfăşurarea anchetei. "A fost o zi lungă, deocamdată nu am de făcut nicio declaraţie", a spus aceasta.

La DNA au ajuns ieri mai mulţi funcţionari ai Consiliul Judeţean, printre care şi arhitectul şef al insituţiei, care a dat explicaţii în faţa procurorilor cu privire la actele emise pentru construirea noii piste a aeroportului din Cluj.

"Am fost întrebat de procesul de autorizare a platformei de la debarcare. Autorizaţia s-a emis în data de 8 mai. Nu am niciun fel de interdicţie. Mi s-a spus doar că s-ar putea să fiu chemat din nou şi să solicite documentate suplimentar din biroul meu", a spus Claudiu Salanţă. Întrebat dacă s-a făcut licitaţie pentru această platformă, acesta nu a avut însă un răspuns: "Asta nu aş ştii să vă spun, pentru că nu este departamentul meu."

Simona Gaci, secretarul judeţului Cluj, a dat şi ea declaraţii. La audieri a fost chemat şi Ioan Petran, profesor la Universitatea Tehnică, în acelaşi timp şi consilier judeţean al PNL. Acesta a susţinut că nu are nicio legătură cu proiectul derulat la aeroport şi că a fost chestionat în legătură cu un contract de sponsorizare încheiat în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare. Ioan Petran a declarat că nu a cerut niciodată nimănui niciun ban. Cât priveşte cei 5.000 de euro, "au fost folosiţi în campania electorală. Eu n-am nicio legătură cu domnul Bene. Era o suspiciune la partid de sponsorizarea aia. 5.000 de euro sunt zero într-o campanie electorală. Zero", a mai spus Ioan Petran.

Din probele prezentate în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Cluj este acuzat de fapte de corupţie, rezultă că, în perioada aprilie 2013 - mai 2014, acesta ar fi pretins de la omul de afaceri din Iclod Vasile Pogăcean aproape 700.000 de lei. În schimbul acestor bani, Horea Uioreanu i-ar fi acordat administratorului de firmă mai multe contracte din bani publici.

Un alt contract care a intrat în vizorul anchetatorilor este proiectul de realizare a noii piste a aeroportului, câştigat de firma de construcţii Napoca a omului de afaceri Ioan Bene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri