Horea Uioreanu şi-a dat demisia

Data publicării:
dosar horea uioreanu

După peste 4 luni de arest preventiv, Horea Uioreanu a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

"Prin această demisie, vreau să ofer justiţiei române şansa totală de a judeca corect cauza în care sunt implicat, fără ca umbra unei funcţii să planeze asupra unei juste decizii şi fără a fi supusă unor potenţiale presiuni politice", a precizat acesta în cererea sa de demisie.

"Sunt convins că nu a luat această decizie pentru a beneficia de un regim de favoare. Tocmai acest gest arată dorinţa dânsului de a beneficia în mod egal cu toţi cetăţenii", a spus avocatul acestuia, Tiberiu Ban.

Horea Uioreanu le-a adresat şi o scrisoare clujenilor, prin intermediul avocaţilor săi. "Suntem suficienţi de maturi ca naţiune să acceptăm un dat universal: cine e vinovat plăteşte şi nu trebuie aruncată anatema asupra familiei, prietenilor, a unui partid sau a unei comunităţi", a afirmat acesta.

Demisia lui Horea Uioreanu a fost depusă la Consiliul Judeţean, iar prefectul judeţului urmează să ia act de această decizie.

"Data organizării pentru funcţia de preşedinte se va stabili de Guvern, la propunerea prefectului, iar alegerile se organizează în 90 de zile de la vacantarea funcţiei de preşedinte", a precizat Smaranda Bara, un alt apărător al lui Horea Uioreanu.

Horea Uioreanu a fost arestat la sfârşitul lunii mai, după ce procurorii anticorupţie l-au acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri