Internet gratuit, în Piaţa Unirii. 1.000 de utilizatori se pot conecta simultan la rețeaua din centrul Clujului

Data publicării:
HOT SPOT

Rețeaua de internet wireless poate fi accesată de pe orice dispozitiv, însă cei care vor să beneficieze de internet gratuit trebuie să își facă un cont. Din momentul accesării rețelei, utilizatorii pot folosi internetul timp de 30 de minute, după care este necesară relogarea pe platformă.

"Peste 1000 de utilizatori se pot conecta simultan şi pot să aibă acces la internet, la orice oră din zi și din noapte. Are acoperire în toată Piața Unirii și pe Eroilor, până la Hotelul Meteor", a precizat primarul Emil Boc.

O inițiativă asemănătoare a existat și în 2007, când Ministerul Comunicațiilor a inaugurat la Cluj mai multe routere wireless, care au costat statul aproximativ 35.000 de lei, dar care au funcționat mai puțin de un an.

"E foarte OK. Adică oricum sunt peste tot, toate localurile, ai acasă. În Europa stăm bine. Am fost vara trecută în America, nu aveau pe niciunde și care aveau, erau parolate", a spus un tânăr.

"Dacă stai pe aici și, de exemplu, ai nevoie să verifici anumite lucruri pentru facultate, cursuri, seminarii, da, e util", a afirmat o tânără.

Rețeaua care funcționează în prezent în Piața Unirii va fi extinsă și în alte locuri din oraș, în cadrul proiectului realizat de primărie în parteneriat cu Clusterul IT și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri