Kelemen Hunor candidează la preşedinţie

Data publicării:
Kelemen Hunor-1

Tot astăzi, Rozalia Biro a fost propusă De Uniune să preia funcţiile de ministru al Culturii şi pe cea de vicepremier, lăsate libere de Kelemen Hunor, care a decis în urmă cu o săptămână să părăsească Guvernul Ponta. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost candidatul UDMR la preşedinţie şi în 2009.

"Mă onorează această propunere. Toate eforturile vor fi în direcţia aceasta, de a arăta că avem nu numai un candidat bun, puternic, dar şi o viziune corectă, coerentă şi necesară pentru România anului 2014", a declarat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor se va retrage din funcţiile guvernamentale de la 1 august. Consiliul Permanent al Uniunii reunit la Cluj a decis ca funcţiile de ministru al Culturii şi de vicepremier să fie preluate de către al doilea om în UDMR, Biro Rozalia.

"România va avea în persoana doamnei Biro prima dată o femeie în aecastă funcţie de vicepremier şi are şi capacitatea, experienţa politică, experienţa necesară, fiind două mandate de viceprimar la Oradea", a adăugat Kelemen Hunor.

"Sunt onorată să am această responsabilitate. Aş dori să continui proiectele începute de domnul preşedinte Kelemen Hunor", a spus Rozalia Biro, preşedinte CRU al UDMR.

Propunerea UDMR pentru funcţiile de ministru al Culturii şi pentru cea de vicepremier vor ajunge pe masa premierului în 1 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri