Mii de clujeni, datornici la stat

Data publicării:
plata taxe impozite

Impozitul pe locuinţă şi maşină, taxa de radiere a autovehicului ori de înmatriculare a unuia nou. În ultimele ore în care ghişeele din cadrul primăriei au fost deschise clujenii s-au grăbit să îşi achite dările către stat.

Nu toţi au fost însă la fel de harnici. Pe 20% dintre clujeni îi aşteaptă penalităţi, de anul viitor. Cei care nu au apucat să îşi plătească taxele până la închiderea ghişeelor, vor putea să o mai facă abia din 5 ianuarie. „Până în acest moment, 79% dintre clujeni şi-au achitat taxele locale, respectiv 85% din persoanele fizice. Ca sumă de bani încasaţi e vorba de peste 80 de milioane de lei. Cei care nu plătesc taxele şi impozitele în ultima zi vor fi penalizaţi cu 2% din valoarea impozitului” a declarat Călin Cioban, reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca.

Cuantumul taxelor şi impozitelor locale va fi menţinut la Cluj-Napoca şi anul viitor, la nivelul din 2013. Autorităţile locale promit chiar şi păstrarea bonificaţiei de 10% pentru cei care-şi achită dările integral, până în 31 martie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri